Compartimente

ACASA >  Compartimente

Dispensar TBC

  • Dr. Nica Alexandra – Medic primar pneumologie
  • Dr. Punguta Catalina Elena – Medic specialist pneumologie
  • Asistenti medicali: 4

Farmacie

Personal:

  • Macovei Raisa – Farmacist specialist, sef farmacie
  • Cruceanu Brandusa Gabriela – farmacist
  • 6 asistenti de farmacie
  • 1 ingrijitoare

Structura: oficina, receptura, depozit

Dotare: dispine de mobilier adecvat activitatii de farmacie in concordanta cu destinatia fiecarei incaperi. In oficina si in receptura exista dulapuri confectionate din lemn, pastrand traditia profesiei. Receptura prezinta masa de receptura adecvata prepararii prescriptiilor medicale.

Farmacia are ca obiect de activitate prepararea, conservarea si eliberarea medicamentelor de orice natura si sub orice forma, in conformitate cu prevederile Farmacopeei Romane in vigoare si cu standardul intern si international.

Dispune de aparat distilat apa, 5 frigidere pentru pastrarea produselor si medicamentelor care necesita conservarea lor in frigider, recipiente pentru masurat volume, balanta de receptie, cantare si balante pentru cantariri mai mari de 5 kg, densimetru, alcoolmetru, presa pentru supozitoare si ovule, cilindri gradati, eprubete, mojare, baghete de sticla, capsule din portelan, pantentule emailate, menzuri, palnii, spatule metalice si din os si alte ustensile necesare prepararii medicamentelor magistrale sau galenice.

Spalatorie

Personal: 5 spalatorese

Structura: 2 sali masini de spalat de mare capacitate, 1 sala uscatoare de mare capacitate si calandru, 1 sala calcatorie manuala, 2 sali masini si uscatoare de mica capacitate, sala de primire rufe murdare, sala de predare rufe curate, depozit rufe curate.

Dotare: 1 calandru, 4 masini de spalat de mare capacitate ASEP 2000/07, 4 uscatoare electrice si cu abur de mare capacitate, 11 masini de spalat automate mici, 4 uscatoare mici.

Spalatoria asigura curatarea unei cantitati de 86.115 kg rufe anual provenite din sectiile si compartimentele spitalului.

Compartiment SPIAAM

  • Dr. Cocea Madalina Oana – medic rezident V epidemiologie
  • Dr. Drugociu Petruta – medic primar epidemiologie, contract prestari servicii
  • As. Marcu Constantin – asistent principal, igiena

Sterilizare

Personal: 2 asistenti medicali

Structura: primire instrumentar, spalare, sterilizare, predare instrumentar

Dotare: 2 statii sterilizare cu 2 autoclave Amiro, 1 statie sterilizare cu un autoclav Sterivap, 2 etuve 100 dmc – sterilizare caldura uscator pentru instrumentar, sticlarie laborator, 1 sterilizator cu plasma – asigura sterilizarea tubulaturii instrumentarului pentru o perioada de aproximativ 2 luni. In sectiile chirurgie si obstetrica ginecologie functioneaza cate 2 sterilizatoare autonome de tip Amiro.

In spatiul destinat spalarii functioneaza un spalator automat pentru instrumentar, sticlarie, tubulatura.

Adresa

str. Grădiniței, nr. 5, Mun. Pașcani
jud. Iași, ROMÂNIA

telefon

Telefon: 0232 763 600
FAX: 0232 765 060

Email

spitalulmunicipalpascani@gmail.com
spitalulmunicipalpascani@yahoo.com